miercuri, aprilie 17, 2013

Nu stim CUM sa ascultam.


Postat Maria
Intr-o lume aflata intr-o goana teribila, capacitatea de ascultare a individului este din ce in ce mai mica. Avem doua urechi si o singura gura pentru a asculta mai mult decat vorbim, dupa cum ne-a indicat Diogene inca de mii de ani, dar noi suntem mai degraba orientati pe emisie, decat pe receptie.
Daca observam obiectiv, dincolo de fantasmele trecerii in dimensiunea a patra, dincolo de frumoasele intentii asezonate cu mudre si simboluri reiki (care stiu, pot functiona, nu sunt ele in sine problema, ci modul si obiectivele pitice din spatele folosirii acestora), marea majoritate a umanitatii se afla intr-o stare de continua actiune izvorata din ignoranta, la mare departare de adevar, in goana dupa “mai mult” (mai multi bani, mai multa dragoste, mai multa placere, mai multi prieteni, mai mult timp, mai mult spatiu, etc).
Lasand la o parte faptul ca nu suntem prea inspirati incat sa ne ascultam inima, sinele launtric, partenerul de viata, parintii, prietenii, ca ascultam muzica repetitiva, realizata cu scopuri mai putin benefice, avem o prima problema. Nu stim CUM sa ascultam.
In timpul propriei mele goane, in care ma aflu =, cot la cot cu voi, am avut sansa sa ma opresc putin si sa ascult un dragut semnal de alarma, tras de Julian Treasure, un specialist in ale sunetului:
“Ne petrecem aproximativ 60 la suta din timpul nostru de comunicare ascultand, dar nu suntem foarte buni la asta. Retinem 25 la suta din ceea ce auzim.” Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca nu tot timpul ascultam cele mai benefice si potentatoare lucruri.
“Esti de trei ori mai putin productiv intr-un birou aflat intr-un spatiu deschis decat intr-un birou linistit.”
“Valurile oceanului au frecvența de aproximativ 12 cicluri pe minut. Și… 12 cicluri pe minut este de asemenea frecvența aproximativa in care omul respira in timpul somnului. Există o profunda rezonanta cu a fi în stare de repaus.”
” Cantecele pasarilor sunt sunete pe care majoritatea oamenilor le găsesc liniștitoare. Există un motiv pentru asta. Timp de sute de mii de ani am învățat că atunci când păsările cântă, lucrurile sunt sigure. Când se opresc este cazul sa fii îngrijorat.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...